Neurologie Adulti
Motive pentru care ati putea fi consultat de un neurolog
- Durerile de cap–Aceste dureri pot fi cauzate de mai multe conditii, si anume pornesc de la o infectie a sinusurilor si ajung la o durere de dinti. Simptomele durerilor de cap mai grave, inclusiv migrenele, pot fi si varsaturile. Daca simptomele sunt provocate de durerea de cap severa, medicul dumneavoastra va poate trimite la un neurolog.
- Durerile cronice– Aceasta durere poate fi rezultatul unei boli sau al unui accident, dar atunci cand aceasta dureaza mai mult decat timpul de recuperare, poate deveni un simptom al unei probleme diferite. Medicul de familie va poate recomanda un neurolog daca aceste dureri cronice persista.
- Ameteala– sunt de mai multe tipuri. Dezechilibrul este dificultatea in mentinerea echilibrului. Medicul va poate ajuta sa va decideti daca ameteala dumneavoastra este suficient de severa in a consulta un neurolog.
- Amorteala sau furnicaturile– amorteala sau furnicaturile pot aparea din mai multe motive, unele la fel de simple precum a avea o pozitie inadecvata astfel incat circulatia sangelui scade. Cu toate acestea, in cazul in care amorteala continua, apare brusc sau are loc doar pe o parte a corpului, acesta este momentul oportun pentru a vedea un medic neurolog. Simptomele amortelii sau ale furnicaturilor pot fi semnele unui accident vascular cerebral.
- Slabiciunea– sentimentele de slabiciune sunt diferite de cele ale oboselii sau ale durerilor musculare dupa o excursie lunga ori dupa ridicarea unor greutati. Aceasta afectiune ar putea fi cauzata de o stare mai grava sau de o boala a sistemului nervos, cum ar fi accidentul vascular cerebral.
- Problemele de miscare– problemele de miscare, cum ar fi dificultatea de mers, tremur sau alte simptome ale sistemului nervos cauzeaza probleme de miscare.
- Convulsiile– pot fi aproape insesizabile sau foarte extreme. Simptomele convulsiilor pot varia: pierderea constiintei, convulsia miscarii bratelor si a picioarelor, probleme respiratorii, confuzii.
- Problemele de vedere– dificultatile de vedere pot fi cauzate de imbatranire ori de probleme ale sistemului nervos. In cazul in care aceste dificultati apar brusc si afecteaza ambii ochi
- Problemele de memorie sau momentele de confuzie– problemele limbii vorbite, problemele extreme de memorie, modificarile de personalitate sau confuzia sunt toate simptome care ar putea fi cauzate de tulburari sau de probleme la nivelul creierului si a nervilor. Unele dintre aceste simptome pot fi cauzate de dificultatile de invatare sau de o boala cum ar fi Alzheimer.
- Problemele legate de somn– desi se cunosc mai multe cauze evidente ale problemei legate de somn, cum ar fi mersul la culcare prea tarziu, starile precum apneea in somn sau anxietatea, cosmarurile, unele probleme de somn sunt tulburari neurologice.